Köpenhamn värvar Sofia Hvenfelt

Sofia Hvenfelt går från H65 Höör till Köpenhamn till nästa säsong. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Svensklaget Köpenhamn blir en blågul spelare rikare. Sofia Hvenfelt lämnar H65 Höör och tar klivet över sundet till en handbollsvardag i huvudstaden, konstaterar Köpenhamn Håndbold på sin hemsida.

– Jag vill utmana mig själv och prova på en annan liga, säger hon till Handbollskanalen.

– Jag har haft och har flera bra år i Höör där jag trivs bra. Det stora valet handlade om att lämna Höör eller inte, en fantastisk fin förening och ett topplag där Ola Månsson spelar stor roll med lagbygget, fortsätter Hvenfelt.

Efter fyra säsonger i Höör är linjespelaren inne på upploppet. Hvenfelts nya klubb blir trots allt inte en helt ny bekantskap.

Pressmeddelandet som lanserar mittsexan påminner om att H65 och Köpenhamn har för vana att arrangera gemensamma träningar.

Det har också gett Hvenfelt lite insyn i miljön och tänket hos Köpenhamn

– Överlag har den danska ligan mycket snabbare spel, mycket kontringar och tryck plus bra försvarsspel, säger hon.

Dina år i Höör är inte över än, men vad kommer du att ta med dig?

– Jag tar med mig otroligt mycket, från spel i Europa till SM-finaler. Det har hänt mycket på planen och utanför och jag har utvecklats supermycket, säger Hvenfelt och tar offensiv inriktning i sin potential inför flytten.

– I försvaret är jag absolut trygg, det finns steg att ta i anfallsspelet. Det handlar om generell utveckling, i kontringar och anfallsspel i högre tempo. 

Hvenfelt, ursprungligen från Nödinge SK, nådde sin första elitklubb i Önnereds HK (2012-16). Under tiden i Höör har mittsexan växt fram till en nyckelspelare med försvarsplus och regelbundna uttagningar i all star-lag.

Köpenhamn erbjuder andra möjligheter med bland annat sparring av högsta landslagsklass i Linn Blohm.

– Det blir en tydlig rollfördelning, men jag är säker på att vi tillsammans med Maria Lykkegaard blir ett riktigt bra team när hon (Lykkegaard) är tillbaka efter skadan. Vi är fysiska spelare alla tre och jag tror det ger Köpenhamn ännu fler möjligheter i båda ändar av planen, säger Hvenfelt i pressutskicket.

Nyheten kommer knappast som en överraskning för H65 Höör. I förra veckan ordnade den mellanskånska klubben förstärkning i form av Filippa Nyman.

Länk: Hvenfelt kommer til København