Köpenhamn pressade fram tredje och avgörande mot Odense

Linn Blohm. Foto: Dan Eugen Nielsen/Köpenhamn Håndbold.

Svenskorna i Köpenhamn kan få avsluta säsongen med en medalj.
I matchserien om tredje priset pressade Köpenhamn fram en tredje och avgörande match.

Det efter en 35-27-seger hemma mot Odense.

Köpenhamn gick in i säsongen som regerande mästare. De kommer dock inte att försvara guldet. I semifinalen blev nämligen Team Esbjerg för svåra. Istället tvingades Köpenhamn ladda om för en matchserie om bronsmedaljerna.

Efter att ha förlorat det första mötet mot Odense med 22-26 var Köpenhamn under fredagskvällen pressade att vinna, för att bronsmedaljerna inte skulle gå till Odense. Huvudstadslaget pallade också pressen och vann till slut med 35-27.

– Jag är riktigt nöjd med att se att vi är målfarliga i dag. Det blev avgörande och är en väsentlig förbättring från den senaste matchen. Utöver det är jag väldigt nöjd över den utstrålning spelarna går in med. Det är tydligt att vi var redo att kämpa för att tvinga fram en tredje match – och det lyckades vi med, säger Köpenhamnstränaren Claus Mogensen till klubbens hemsida.

Tre av Köpenhamns fem svenskor fanns med i segermatchen. Jenny Alm blev med sina sju mål målbäst i laget medan Linn Blohm med sina sex mål på sex skott korades till matchens spelare. Utöver de två spelade även Johanna Bundsen. De två sista svenskorna, Hanna Blomstrand och Marie Wall, är däremot på skadelistan.

Den tredje och avgörande bronsmatchen spelas på fredag.

LÄNK: Bronzen stadig i spil