Julia Eriksson tvingas till karriärslut med ryggskada

Julia Eriksson i Lugitröjan 2020. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Julia Eriksson lämnar Silkeborg-Voel innan hon hunnit komma igång med höstsäsongen. Efterhängsna ryggbesvär ligger bakom – niometaren måste också tacka för sig som spelare.

”Jag måste lägga ner handbollen, det är fruktansvärt tråkigt att jag inte får bestämma detta själv”, skriver hon i sociala medier.

Eriksson skrev på för Silkeborg-Voel i våras i vad som skulle bli en återkomst till den danska ligan. Klubben stod också redo med behandling och resurser för att 27-åringen skulle få bukt med sin ryggskada.

Så blev dock inte fallet. Efter avbruten träning och ännu en plågad försäsong lämnar hon både klubben och elithandbollen.

Eriksson fick tidig uppmärksamhet under ungdomsåren i Kärra HF. Hon gick framåt ytterligare som årets komet 2016 och tog tre SM-guld med IK Sävehof. Mellan 2018 och 2020 var hon proffs i Randers HK och hade kortare sejourer i Lugi HF och turkiska Kastamonu Belediyesi säsongen som gick.

”Senare med lite distans till detta så vill jag mer än gärna tillbaka till handbollen om jag känner mig själv rätt, men då inte som spelare såklart”, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto.