Julia Eriksson börjar hitta rätt i Randers

Julia Eriksson avslutade tiden i Sävehof med SM-guld. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Comeback strax efter årsskiftet, SM-guld i maj och utlandsflytt under sommaren. Julia Eriksson har haft ett händelserikt år, som fortsätter i Randers HK. – Det har gått upp och ner men börjar gå bättre och bättre i matcherna, säger hon.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Under lång tid slet 24-åringen med ryggproblem. Hon fick lägga handbollen åt sidan med ständiga smärtor. Med diskbråcket åtgärdat och ett ingrepp som fick trycket på en nerv att släppa avklarat kunde hon närma sig idrottslivet igen.

I januari återvände Eriksson till matchspel. En månad kom nyheten att hon skulle lämna SHE och Sverige för ett danskt klubblag.

Slutet i Sävehof kunde inte ha skrivits bättre. Den uppoffrande niometaren höjde sin nivå undan för undan, dominerade i slutspelet och blev matchens lirare när klubben återtog bucklan i SM-finalen.

– Det var det bästa som kunde hända, och på det sättet vi gjorde det också, ler Eriksson åt det ljusa minnet.

Nästan två månader in på nästa seriesäsong beskriver hon jobbet för att komma till rätta i Randers.

– Att komma till ett helt nytt lag, spela med massa nya människor och tajma det med dem tar tid.

– Sen är det så klart jobbigt när det inte fungerar. Men det är bara att köra på och träna bra. Jag behöver hitta mig själv i alla system, kommunicera om mina lägen och hur jag vill ha det för att det ska fungera, fortsätter Eriksson till Handbollskanalen och ger tummen upp när vi kommer in på status med ryggen.

– Det går fint, jag tränar på och klarar av mer och mer när jag pressar mig. Några bakslag har jag inte haft, klart det kan kännas efter mycket träning, men då får man ta det lugnt och gå på behandling.

Randers niometerskedja kan innehålla allt ifrån lugn superrutin (Camilla Dalby och Nina Müller) till blixtrande svensk landslagskompetens (Jamina Roberts).

Klubben värvade både Roberts och Eriksson som vänsternia. I alla rotationer behåller Eriksson positionen och går på mål. Hon upplever inte den nygamla lagkamraten som en direkt konkurrent.

– Det är bara roligt att hon är här tycker jag bara. Vi hann spela lite med varandra i Sävehof innan jag blev skadad och här har vi också uppställningar där vi är på planen samtidigt.

Sävehof är igång i Champions League, kan du sakna Europaspelet?

– Ja, det är klart. De matcherna var alltid roliga att spela, säger Eriksson som fick ett rejält internationellt genombrott under 15/16-säsongen och samtidigt agerade målspruta i Elitserien.

– Det är ett tydligt mål att bli så bra igen, kunna ösa in mål. Förhoppningsvis kan jag vara där snart.

Vänsternian har fått straffansvar
I Randers snittar hon strax under tre mål per match. En del mål har tillkommit på kraft, andra när de blåklädda fått passningarna att stämma och fått skyttarna att känna flyt.

Något överraskande har vänsternian också nätat fem gånger från strafflinjen.

– Vet inte hur det kommer sig, jag fick aldrig skjuta straffar i Sävehof. Här har jag gjort mål på en del av dem, det är bara roligt att få den chansen.

Sävehof kunde tillåta sig att slappna av i perioder och vinna med marginal. I Randers måste Eriksson ständigt vara på alerten.

Tabellnian är mitt uppe i streckstriden, på ständig poängjakt. Tisdagens besökare, TTH Holstebro belägger den sista slutspelsplatsen.

– Det är jämnt i ligan och ingen match är oviktig, särskilt när vi spelar hemma. Här är alla lag bra, alla kan vinna mot alla, säger hon.

Svenska skytteligan i HTH Ligaen

#NamnKlubbMål
1Johanna WestbergNykøbing Falster59
22Anna LagerquistNykøbing Falster32
37Julia ErikssonRanders26
47Linn BlohmKöpenhamn23
53Jenny AlmKöpenhamn22
75Carin StrömbergViborg18
79Emelie WestbergNykøbing Falster17
86Angelica WallénNykøbing Falster16
88Jenny CarlsonRingkøbing16
ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here