Jamina Roberts avgjorde i Randers-debuten

Jamina Roberts. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Tunga ben i anfall och mängder av tekniska fel. Randers var illa ute borta mot Ajax Köpenhamn. Då klev Jamina Roberts in i handlingen med viktiga mål och assist.

Roberts fanns på plan som målskytt redan i första halvlek. Hennes enda fullträff fram till paus var samtidigt lika med en fjärdedel av bortamålen.

Med andra ord, Randers hade en bedrövlig halvlek med fyra bollar i nät och 14 tekniska fel.

Ajax Köpenhamn fanns i samma härad med många misstag, Randers kunde hyfsat snabbt täppa till luckan och borga för en tajt avslutning.

Spännande men slarvigt? I varje fall inte från Roberts håll. Från matchminut 53 och framåt slog hon till med två mål och två assist ut till vänsterkanten där Signe Schaar kunde ta vara på avsluten. Till slut, efter mycket slit slutade matchen 18–17 till Randers.

Köpenhamn vann Supercupen över Team Esbjerg. Odense tog nästa stick bland topplagen i HTH-ligan genom att vinna finalreprisen över den regerande mästaren.

Köpenhamn svarade på Odenses övertag före paus, kom ikapp till 13 lika. I andra halvlek var det stängt när bortalaget mötte ett starkt och samspelt försvar.

Bara sex mål efter paus, svensktrion Jenny Alm, Linn Blohm och Hanna Blomstrand bidrog med ett var till förlusten 19–24. Av alla gästerna från huvudstaden gjorde fansen det starkaste intrycket, Odense ser starkast ut av lagen som spelat två matcher.

HTH Ligaen, lördag 1 september
Ajax Köpenhamn–Randers HK 17–18 (7–4)
Randers: Jamina Roberts 3
Odense HB–Köpenhamn HB 23–19 (13–13)
Köpenhamn: Jenny Alm, Linn Blohm och Hanna Blomstrand alla 1.
Silkeborg-Voel–Ringkøbing HK 27–15 (16–6)
Ringkøbing: Jenny Carlson 3 (1)
Team Esbjerg–Herning-Ikast HB 25–23 (16–14)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here