Horsens nya tränare på plats – Daniela Gustin mot januaricomeback

Daniela Gustin. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

När Melissa Petrén återvänder från VM har klubblaget Horsens inlett upplägget med sin nya tränare. Lars Frederiksen, som vunnit guld med Team Esbjerg, tar över nykomlingen mitt under säsongen, skriver Horsens Folkeblad.

Frederiksen blev aktuell när tidigare tränaren Henrik Okkerstrøm fick gå i förra veckan. Då föll valet på den tidigare KIF Vejen och Esbjergledaren, som hade hand om KIF Kolding fram till februari i år.

Horsens ligger sist i tabellen. Skanderborg två poäng upp är närmaste räddningsplanka för att byta nedflyttning mot kval.

– Vi kommer också att uppleva stora nederlag i vår. Men det handlar om att vinna rätt matcher, vad jag kan se av tabellen är matcherna mot Skanderborg och Ålborg mycket viktiga, säger han till Horsens Folkeblad.

Petrén är en betydelsefull kugge med stort skytteansvar i Horsens. Efter nyår går dessutom kantspelaren Daniela Gustin för comeback efter sin korsbandsskada.

– Jag förväntar mig att kunna spela igen i januari. men jag tror inte att jag är med i första matchen mot Århus United den 4 januari, säger hon till Horsens Folkeblad.