HK:s avslöjande bekräftat: Friberg till Viborg HK

Emma Friberg. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

I början av februari avslöjade Handbollskanalen att EH Aalborgs svenska målvakt Emma Friberg var klar för Viborg HK. Nu bekräftar den danska toppklubben övergången, Friberg har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Vi har letat efter en målvakt som kan komplettera Anna Kristensen på ett bra sätt. Emma har flera års erfarenhet från ligan och därför förväntar vi oss att hon snabbt skapar ett samspel med vårt försvar, som hon ska dirigera. Vi har sett att hon kan stänga matcher totalt och det är jag säker på att vi kan få fram ännu mer i Viborg HK där hon kommer att jobba med ligans starkaste defensiv, säger Viborgs chefstränare Jakob Vestergaard till klubbens hemsida.

Emma Friberg slog igenom i Lugi och 2016 flyttade hon vidare till Ringkøbing Håndbold. Två år senare var det dags för nästa flytt då målvakten skrev på ett kontrakt med EH Aalborg, där hon gjort stor succé och varit lagets bästa spelare. I februari kunde Handbollskanalen avslöja att Friberg var klar för toppklubben Viborg.

– Viborg är för mig en stor klubb med högre ambitioner än vad jag är van vid. Jag vill gärna vara med i slutspelet och spela i EHF-cupen och jag ser mitt byte till Viborg som ett steg upp i karriären, säger Emma Friberg till hemsidan.

I Viborg HK blir Emma Friberg lagkamrat med bland andra Carin Strömberg och Madeleine Östlund.

LÄNK: Viborg HK henter svensk målvogter