Herning-Ikast byter namn – och blir gula

Emma Lindqvists klubb byter namn och färg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

De danska bronsmedaljörerna i Herning-Ikast byter namn till Ikast Håndbold. Beslutet togs när Ikasts förenade sportklubbar firade 50-årsjubileum och samtidigt blev det klart att klubben byter ut sina lila tröjor mot gula inför den kommande säsongen.

Herning-Ikast blir Ikast Håndbold. Klubben vill få ett tydligare band till sin stad och till klubbarna Ikast FS och Ikast KFUM.

– Vi måste erkänna att vi har kommit för långt bort ifrån varandra. Vi har inte lyckats skapa den samhörigheten mellan moderklubbarna och oss som vi ville, säger klubbens styrelseordförande Lars Gantzel Pedersen i ett pressmeddelande.

Det blir dessutom bekanta färger för Jessica Ryde när hon ska hitta snabba kontringslägen i ögonvrån – klubben spelar i gula tröjor under den kommande säsongen.

Klubben från Ikast har bytt namn flera gånger under åren. 1999 ändrade de namn från Ikast FS till Ikast-Bording Elitehåndbold. Sedan dess har klubben hetat både Ikast-Brande Elitehåndbold och FC Midtjylland Håndbold (under ett samarbete med fotbollsklubben FC Midtjylland). 2018 bytte de till Herning-Ikast Håndbold men nu är det alltså Ikast Håndbold som gäller.

Samtidigt presenterade klubben – som knep bronset i årets upplaga av det danska slutspelet – ett förlängt kontrakt med playmakern och landslagsspelaren Simone Petersen. Kontraktet gäller över tre år.