Hanna Daglund avbryter karriären: ”Fokus är att jag ska få det bra”

Hanna Daglund, från tiden i Skuru. Foto: Viktor Ljungström

Viborgs svenska keeper har under längre tid slitit med hjärnskakning och efterdyningar. Nu tvingas Hanna Daglund att prioritera om och tacka för sig som spelare. – Just nu känner jag att det krävs lugn och ro, säger hon till klubbens hemsida.

Under två säsonger i Viborg kunde Daglund sällan göra sig själv rättvisa. Olyckan slog till i en seriematch i oktober 2017, målvakten fick två skott i huvudet och drabbades av hjärnskakning.

Tidigare besvär blossade upp på nytt. Det var inte första gången i karriären som 25-åringen fått kämpa sig tillbaka till planen, nu sätter Daglund stopp.

– Jag kan inte ha ett normalt liv som det är nu. Fokus är att jag ska få det bra och komma tillbaka helt efter min hjärnskakning.

– Jag har fått bollen i huvudet flera gånger och det har aldrig blivit riktigt bra igen. Vissa perioder har det varit okej men när jag gör för lite mycket får jag bakslag, fortsätter hon till hemsidan.

Daglund spelade i VästeråsIrsta fram till 2013 då hon tog sitt första kliv, till Skuru IK.

När känningarna släppte för utlandsproffset gjorde hon flera inhopp med succé för Viborg. Daglund tar avsked av klubben men kommer att bo kvar i staden på Jylland.

– Dessvärre har det inte gått som jag hoppades när jag kom hit. Jag såg fram emot att spela mycket handboll, istället har det verkligen varit en kamp under flera månader. Men bortser man från det som hänt har jag verkligen uppskattat att vara i Viborg HK, säger hon till klubbens hemsida.

Länk: Hanna Daglund stopper i Viborg HK