Finalserien igång i Danmark: Odense tar emot Viborg

Landslagets Carin Strömberg är lagkapten för Viborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

I eftermiddag startar finalserien i den danska ligan. Storsatsande Odense tar emot Viborg i den första av tre matcher.

Odense jagar sitt första DM-guld och bär favoritskapet efter en satsning med stjärnor som Nycke Groot, Lois Abbingh och svenska veteranen Angelica Wallén.

Viborg har 14 titlar och är i sin första final sedan 2014. I laget finns svenskarna Carin Strömberg, Emma Friberg och Madeleine Östlund.

Odenses danska landslagsspelare Freja Cohrt säger till HBOLD.dk att hon tror att den viktigaste uppgiften blir att stoppa Viborgs kontringar och skytteligavinnaren Kristina Jørgensen. En nyhet inför matchen är att den kommer att spelas inför publik.

– För stämningen och hela atmosfären och upplevelsen betyder det väldigt mycket. Vi har saknat att ha folk på läktarna. Det spelar nästan ingen roll om de är med eller mot oss, det blir fantastiskt att ha atmosfären i hallen och förhoppningsvis blir det en hemmafördel för oss, säger Freja Cohrt till HBOLD.dk.

Klubbarna har mött varandra fyra gånger under säsongen och vunnit två var. Den andra semifinalen spelas 29 maj i Viborg. Om det blir en tredje och avgörande match spelas den 1 juni i Odense.

Du kan följa matchen här.