Filippa Idéhn tillbaka i danska ligan – har skrivit på för Silkeborg-Voel

Filippa Idéhn. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Landslagsmålvakten har hittat ett nytt hem i Danmark. Efter två år i Brest Bretagne blir Silkeborg-Voel nästa klubbadress för Filippa Idéhn, skriver klubben på sin hemsida.

Att den svenska keepern skulle få lämna Brest stod klart sedan det franska laget skrivit avtal med Sandra Toft vid sidan av Cleopatre Darleux mellan stolparna.

Nu presenteras Idéhn som prestigevärvning av Silkeborg-Voel. Ett stabilt danskt ligalag som dock inte kan erbjuda samma internationella möjligheter med CL-spel.

Idéhn med 105 landskamper på meritlistan återvänder dock till Danmark, där hon redan upplevt en stark och utvecklande period. Team Esbjerg var hennes första utländska klubb, mellan 2015 och 2017.

– Från min tid i den danska handbollen har jag ett bra intryck av Silkeborg-Voel, som har en spelstil jag gärna vill vara en del av. Klubbens ambitioner om att ta sig längre upp i den danska ligan är också något som tilltalar mig. Förhoppningsvis kan jag och laget ta ett steg i den riktningen nästa säsong, säger hon till Silkeborg-Voels hemsida.

Efter 28-åringens flytt spelar hela den aktuella blågula målvaktsduon, Idéhn och Johanna Bundsen, i den danska ligan kommande säsong.

Länk: Silkeborg-Voel skriver kontrakt med svensk landsholdsmålmand