Filippa Idéhn och Silkeborg-Voel nära skräll mot serieledaren

Filippa Idéhn. Foto (arkiv): Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Silkeborg-Voel med en välspelande Filippa Idéhn mellan stolparna var förvisso nära att störa planerna. Det slutade som vanligt med Team Esbjerg inblandat – serieledaren sköt allt och alla i sank till den tolfte raka tvåpoängaren.

Team Esbjerg vann på nytt och är bara en seger från den perfekta höstsäsongen. Nu kan mästarlaget dessutom pusta ut efter att ha överlevt besöket hos erkänt svårspelade Silkeborg-Voel, med segersviten i behåll.

Idéhn som fanns i Esbjergs färger 2015–17 minskade dock skottutrymmet och hade övertag mot de flesta av de tidigare lagkamraterna med 16–13 i paus.

Hemmalaget behöll energin långt in i matchen, men Esbjerg kunde sent omsider vända på steken. Marit Røsberg Jacobsen tog tag i kontringsmöjligheterna och Sonja Frey vann duellerna till genombrott innan Estavana Polman (nio mål) skickade iväg de avgörande skotten förbi Idéhn.

Uddamålssegrar, med svenska utespelare i rätt lag, var ett annat tema för kvällen. Anna Lagerquist förvaltade sju linjelägen när Nykøbing Falster redde ut stormen mot Århus United. Linn Blohm håller höstformen med nio mål på Köpenhamns slingriga stig i Skanderborg.

I tabellen behåller Köpenhamn tredjeplatsen, två poäng efter tvåan Odense och sex pinnar från ledande Team Esbjerg.

HTH-ligan 6 november
Ajax Köpenhamn–Randers HK 27–30 (13–13)
Randers: Jamina Roberts 3.
Nykøbing F HK–Århus United 25–24 (12–14)
NFH: Anna Lagerquist 7, Johanna Westberg 2
Odense HB–EH Ålborg 35–26 (18–12)
Odense: Nathalie Hagman 1 (1); Ålborg: Jenny Carlson & Hanna Åhlén båda 1.
Silkeborg-Voel–Team Esbjerg 26–30 (16–13)
Skanderborg HB–Köpenhamn HB 29–30 (13–14)
Köpenhamn: Linn Blohm 9, Olivia Mellegård 2, Hanna Blomstrand & Marie Wall båda 1.