Extra: Jessica Helleberg gör comeback i København

Jessica Helleberg. Foto (arkiv): Petter Arvidson / BILDBYRÅN

När Olivia Mellegård blev allvarligt knäskadad fick København Håndbold problem på vänstersex. Nu har klubben hittat Mellegårds ersättare – det är ingen mindre än Jessica Helleberg som därmed gör comeback på den högsta nivån.

– Efter en längre paus från handbollen är jag glad, stolt och tacksam för att jag får chansen att igen spela på den högsta nivån och bidra med min erfarenhet. Utöver det är jag glad över att flytta till Köpenhamn som är en fantastisk stad, säger Jessica Helleberg
i ett pressmeddelande.

Senast Jessica Helleberg tillhörde en toppklubb var 2015 då hon spelade i HC Odense. Helleberg blev då gravid men stannade i klubben och planerade att spela igen säsongen efter. När hon blev gravid på nytt togs istället beslutet att avsluta karriären.

Efter det har Helleberg gjort ett par försök till comeback och inför årets trupp tillhör 34-åringen Lier i Norges fjärdedivision. Men nu blir det alltså spel i en av Danmarks bästa klubbar istället.

– Det är ingen hemlighet att vi är i akut behov att få in en ny spelare i truppen. Därför är vi också mycket glada över att ha kunnat komma överens med Jessica, säger klubbens huvudtränare Claus Mogensen.

Jessica Helleberg har fina meriter under karriären som inte bara tog henne till proffslivet
i Danmark utan även fyra mästerskap för Sverige där hon varit med och spelat hem ett EM-silver 2010 och EM-brons 2014.

En som säkert är nöjd med beskedet är Sveriges förbundskapten Tomas Axnér, som verkligen behöver vänstersexor i sin trupp.

https://www.instagram.com/p/CEomU4wHFG6/