EXTRA: Hanna Fogelström till Viborg

Hanna Fogelström. Foto: Viktor Ljungström

Det blir extra mycket blågult över Viborg HK nästa säsong då klubben signerat högersexan Hanna Fogelström.

ANNONS

Viborg gjorde förra veckan klart med Hanna Daglund från Skuru IK och har sedan tidigare Carin Strömberg på niometer. Nu anländer nästa svensk till den danska klubben då Hanna Fogelström förstärker på högersex.

Den som kan sin handboll hade det verkligen på känn när Viborg signerade nederländska högernian Sanne van Olphen förra veckan. Fogelström och van Olphen har blivit mycket goda vänner efter sina år tillsammans i Toulon och nu får Viborg en samspelt högersida framöver.

I en intervju med Handbollskanalen tidigare i vintras sa Fogelström bland annat:

– Jag spelar gärna i utlandet, helst inte i Sverige. Vill fortsätta utvecklas både som spelare och person vilket man gör ute i Europa. Den danska ligan vore ett bra alternativ, där spelar de kul och bra handboll. Kommunikationen skulle också bli enklare, även om jag förstår franska. Det är också närmare hem vilket vore en bra trygghet.

Hanna Fogelström är född 1990 och fostrad i IK Sävehof. Hon har vunnit 6 SM-guld med klubben och spelar sedan 2014 för Toulon i franska ligan. Totalt har hon även 68 landskamper/112 mål där hon var med och tog brons i EM 2014.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here