Estavana Polman stannar i Danmark

Estavana Polman. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Danska ligans skytteligaledare Estavana Polman har trots flyttrykten förlängt sitt kontrakt med Team Esbjerg ytterligare en säsong, det skriver klubben i ett pressmeddelande. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Rykten har hörts om att Team Esbjergs stora stjärna de senaste säsongerna, nederländska vänsternian Estavana Polman, ville pröva något annat till nästa säsong. Men någon på Team Esbjergs övertalningsavdelning borde få en bonus i nästa lönespec, för stjärnan stannar i Danmark även nästa säsong.

Med sina 101 mål i HTH-Ligaen i år leder Estavana Polman skytteligan i Danmark. Så det är förståeligt att andra klubbar kan tänka sig en nederländsk signatur på sina spelarkontrakt, men så blir det alltså inte. Polman, maken och förre fotbollsspelaren Rafael Van der Vaart och deras dotter Jesslyn blir kvar i Danmark minst ett år till.

– Jag har det fantastiskt här och min familj har det fantastiskt, vilket är det viktigaste. När Rafael och Jesslynn har det bra, då har jag det bra. Klubben har blivit mitt andra hem och jag fortsätter att se utvecklingen i truppen. Den här säsongen hoppas jag att vi kan vara en guldkandidat i ligan och att vi kan gå hela vägen i EHF-cupen. Vi har mycket att uträtta tillsammans, säger Polman på klubbens hemsida.

Polman har spelat 130 landskamper för Nederländerna och gjort 459 mål. Hon kom till Esberg från danska ligakonkurrenten Sönderjyske för sex år sen. Då hade hon redan spelat i Sönderjyske mellan åren 2011-2013, dit hon anlände från VOC Amsterdam. Så snart kanske Polman kan fira tioårsjubileum i grannlandet i söder.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here