Esbjerg och Odense mot DM-final

Kristine Breistøl i Norge. Foto (arkiv): Jesper Zerman / BILDBYRÅN.

Det går mot en nytt gigantmöte – Team Esbjerg och Odense HB var ohotade i den första semifinalen och behöver bara en pinne till för att nå finalen. Esberg avfärdade Ikast HB med elva bollar och Odense gjorde mos av Nykøbing Falster, 39–21.

Esbjerg kom till spel utan Henny Reistad och Nora Mørk men vann ändå med hästlängder före Ikast. Varken Filippa Idéhn eller Irma Schjött kunde hindra hemmalagets framfar.

Michala Møller och Kristine Breistøl turades om med avsluten mot ett blekt försvar, Emma Lindqvist som träffade rätt med sex egna avslut var en av få godkända i Ikast.

– Om jag ska ställa en retorisk fråga så kan vi ju fråga oss själva om vi inte bara ska lämna återbud till matchen på onsdag och ringa till DHF för att säga: Vi komme inte, vi är bara klara för bronsmatcherna, suckade Ikasttränaren Kasper Christensen i TV2:s intervju.

Odense använde storsläggan och högt tempo mot Nykøbing Falster som föll samman på båda planhalvorna. Dionne Housheers fotarbete, Elma Halilcevic kantruscher och Althea Reinhardts reaktionsförmåga i målet var annat som klargjorde klasskillnaden.

DM-semifinal
Team Esbjerg–Ikast HB 35–24 (15–11)
Ikast: Emma Lindqvist 6
Odense HB– Nykøbing Falster 39–21 (18–12)
NFH: Tyra Axnér 4.