Danmark: Tre svenska spelare blev omgångens bästa

Linn Blohm. Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Det går bra på flera håll i de olika svenskkolonierna i den danska ligan. När siffrorna från omgång 21 summerades fanns blågula inslag på linjen, från nio meter och i mål bland de främsta insatserna.

Linn Blohm börjar hitta formen på nytt efter VM. Mittsexan låg bakom Köpenhamns seger, bollfångandet öppnade för många möjligheter att luckra upp Randers-försvaret till 28–26.

De sex egna målen var bäst utdelning av alla i matchen och överst bland linjespelarna totalt sett. Dessutom håller Blohms prestationer över tid, sjätte gången för säsongen i omgångens lag är tangerat i topp tillsammans med lagkamraten och spelmotorn Mia Rej.

Filippa Idéhn samlar också på högklassiga matcher. Med 58 i räddningsprocent fick hon TTH Holstebro att stanna på 15 mål. Försvarskittet höll över 60 minuter när keepern ständigt valde rätt hörn, självförtroende på egen planhalva gör gott för Silkeborg-Voel när slutspelet börjar närma sig.

Jenny Carlson öste på vänsternio och nätade hela sju gånger. Dessutom fem assist som ledde fram till omgångens lag för EH Ålborg-liraren. Ännu bättre var grunden till Ålborgs viktiga tvåpoängare som ger hopp i botten. Ålborg skuggar Skanderborg på målskillnad och ligger blott en poäng efter Horsens i streckstriden om direkt nedflyttning eller kval.

Tufft läge för NFH
Omgång 22 gick igång när Odense slog Nykøbing Falster med 29–23 i måndagsmatchen. Det hjälpte inte att Anna Lagerquist satte fem av fem för NFH, serietvåan var som väntat steget före i målprotokollet. Svensklaget kammade noll på nytt och har fyra omgångar på sig att hämta in tre poäng på Randers för att ens nå slutspel.

Omgångens (21) lag i sin helhet:
Målvakt: Filippa Idéhn, Silkeborg-Voel
Vänsternio: Jenny Carlson, Ålborg
Mittnio: Sonja Frey, Team Esbjerg
Högernio: Celine Lundbye Kristiansen, Århus
Högersex: Stine Holm, Skanderborg
Mittsex: Linn Blohm, Mittsex
Vänstersex: Hege Bakken Wahlquist, Silkeborg-Voel