Danmark: Svenska målvakter i fin form

Jessica Ryde. Foto: Daniel Stiller / BildbyrΌn

Det spelades fem matcher i danska ligan under onsdagen och det mest häpnadsväckande resultatet var naturligtvis att Ajax Kobenhavn bortabesegrade Odense med 28–27.

Ajax Kobenhavn har det jobbigt i tabellen och ligger på kvalplatserna nedåt. Odense i sin tur har gjort en bra säsong så här långt och är med i toppen. Därför kändes utgången av den matchen given – framförallt eftersom Odense var hemmalag.

Men det blev något helt annat. Ajax gjorde en riktigt bra match och storskrällde och vann med 28–27.

Utöver den matchen spelades det ytterligare fyra matcher i ligan:

Aarhus United – Team Esbjerg 23–23
Ännu en skräll, den här gången av Aarhus som lyckades få oavgjort mot topplaget Team Esbjerg. En anledning till poängen var Nora Perssons fina insats i hemmamålet – 32 i räddningsprocent imponerar mot Estavana Polman och de andra stjärnorna i Esbjerg.

Skanderborg Håndbold – Herning-Ikast 16–27
En ren och skär överkörning av Herning-Ikast där Jessica Ryde imponerade stort i mål. Endast 16 insläppta och en räddningsprocent på 38.

Nyköbing Falster – Randers 29–29
Helt jämnt mellan de två ”svensklagen”. Johanna Westberg börjar hitta tillbaka och gjorde fyra mål i matchen medan Angelica Wallén gjorde tre mål och Anna Lagerquist fem. Hos Randers gjorde nyckelspelaren Jamina Roberts tre mål och Julia Eriksson ett.

EH Aalborg – Kobenhavn Håndbold 24–32
Emma Friberg gjorde sitt bästa för att Aalborg skulle skrälla, men hennes elva räddningar räckte inte mot ett för dagen stekhett Kobenhavn. Jenny Carlson gjorde sitt hon med och med sex mål var mittnian bäst i Aalborg. För Kobenhavn gjorde Linn Blohm två mål och Hanna Blomstrand tre.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here