Danmark: Lundström och Thulin i omgångens lag

Mathilda Lundström jublar. Foto (arkiv): Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Mathilda Lundströms rappa kantavslut och Tobias Thulins höga nivå tillsammans med blixtrande straffkompetens hamnade i fokus i förra veckan. De båda svenska aktörerna slog sig nämligen i varsitt omgångens lag på andra sidan sundet, meddelar tophaandbold.dk.

I den 20:e herromgången nådde Thulin i GOG:s mål nästan upp till gedigna 40 i räddningsprocent. De tre straffräddningarna som också fanns med i bilden drog upp MEP-poängen ännu mer och det faktum att SkanderborgÅrhus stannade på 19 fullträffar vid slutsignalen gjorde keeperns prestation ännu mer lysande. Helt enkelt den bästa målvaktsinsatsen med 4,36 som statistikfacit.

Mathilda Lundström briljerade i omgång 19, när Silkeborg-Voel rann ifrån Skanderborg HB. Efter nio nätkänningar på tio försök och tre bollstölder som bonus landade kantspringaren på 6,65 i MEP. Lundström har totalt sett 15:e plats i den samlade skytteligan, bäst av alla högersexor och har kopplat ett grepp med sina 86 mål om man bara jämför med blågula lirare.

27-åringens stjärnstatus håller definitivt över tid, det är fjärde gången på sju omgångar som Lundström har oöverträffad utdelning på högerkanten.