Danmark damer: Inför sista omgången

Johanna Bundsen. Foto: København Håndbold A/S

Det är så klart inte bara hemma i Sverige som serierna går mot sitt avgörande. I danska ligan spelas den sista omgången ikväll och där finns flera intressanta matcher att hålla ögonen på.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Samtliga 14 lag är i spel ikväll och ett par saker är klara redan inför matcherna: Odense slutar etta i serien, Ringköbing åker ur och EH ålborg, Skanderborg, Randers HK och Ajax Köpenhamn kvalar för att hålla sig kvar i högstaligan. Dessutom slåss TTH Holstebro och Silkeborg-Voel om den sista slutspelsplatsen. För övriga lag gäller det att positionera sig så bra som möjligt.

Här är kvällens matcher: 

Köpenhamn – Aarhus United
Köpenhamn spelar för att nå andraplatsen. Seger mot Aarhus och det är möjligt att nå målet.

EH Aalborg – Silkeborg-Voel
För Aalborg står det redan klart att det blir kval för att hålla sig kvar och därför gäller matchen inte särskilt mycket mer än att få en god känsla inför det som komma skall. För Silkeborg-Voel gäller matchen desto mer. Seger samtidigt som Holstebro tappar poäng borta mot Viborg och slutspelsplatsen är säkrad. 

Herning-Ikast – NFH Nyköbing
Nyköbing måste vinna för att gå förbi Herning-Ikast och på så sätt knipa fjärdeplatsen. För Herning räcker oavgjort för att laget ska sluta fyra i serien.

Odense – Ajax Köpenhamn
Vilken säsong Odense har gjort. Seriesegern är redan säkrad och nu väntar match mot ett Ajax Köpenhamn som tvingas till kval.

Randers HK – Team Esbjerg
Två lag som inte har mycket att spela för. Randers har haft en jobbig säsong och kommer att tvingas till kval för att hålla sig kvar. För Team Esbjerg har det sett bättre ut, men laget kan inte nå förstaplatsen och kommer att sluta tvåa.

Skanderborg – Ringköbing
Kval väntar för Skanderborg medan Ringköbing får ladda om i andradivisionen nästa år. 

Viborg HK – TTH Holstebro
Viborg har inget att spela för, laget kommer att sluta sjua oavsett hur matchen går. Holstebro spelar för att nå slutspel och laget har den sista slutspelsplatsen inför kvällen.

Slutspelet i Danmark drar igång den 27 mars.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here