Danmark: Åtta svenska spelare igång ikväll

Angelica Wallén. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Måndagen bjuder inte på särskilt många handbollsmatcher men den bjuder åtminstone på två superintressanta matcher i danska ligan. I samtliga fyra lag är nämligen svenska spelare bland de mest tongivande.

En kall och tråkig måndag tänker kanske vissa. Två intressanta matcher i danska ligan tänker vi. Ikväll bjuds vi på TTH Holstebro – Nyköbing Falster och Team Esbjerg – Viborg. Två matcher med totalt åtta svenska spelare inblandade, även om Maja Eriksson i TTH fortfarande verkar vara fingerskadad.

19:00 är det avkast mellan femman TTH och åttan NFH. TTH har börjat säsongen starkt medan Nyköbing haft svårt att kombinera spel i Champions League med ligan. Självförtroendet borde dock vara på topp i svensklaget då man besegrade världslaget Bukarest på hemmaplan i den senaste CL-omgången. I den här matchen får vi se fyra svenska spelare: systrarna Westberg, Anna Lagerquist och Angelica Wallén i det regerande mästarlaget.

19:30 börjar kvällens andra match och där är det alltså Ulrika Toft Hansens Team Esbjerg som tar emot Hanna Daglund och Carin Strömbergs Viborg. Team Esbjerg är delad etta i serien medan Viborg ligger sexa, så räkna med en jämn och spännande match även där.