Clara Monti Danielsson: ”Annan ro i kroppen framöver”

Clara Monti Danielsson gjorde sin bästa offensiva insats i sin nya klubb. Team Esbjerg slog dessutom på stort och var mäkta överlägset TTH Holstebro. – Jag har inte fått så mycket tid framåt, måste ta vara på det, säger hon.

Jyllandslaget menar absolut allvar och har sju raka segrar, fredagens uppvisning inräknad.

Efter att ha avfärdat några bottengäng på slutet var mittenlaget TTH Holstebro heller inget hinder – i andra halvlek.

– Vi är lite ringrostiga i första men får till ett bra försvarsspel och kan göra de enkla målen, sade femmålsskytten som fick förtroende efter lite väntan och skadesmällar.

– Jag var borta två veckor med hjärnskakning. Det kom lite mitt i när jag precis började komma in i laget, säger nyförvärvet från Randers.

Monti Danielsson har numera en stark norsk konkurrent som mittsexa.

– Vilde (Mortensen Ingstad) har varit sjukt bra, blev månadens spelare nyss. Nu fick jag lite extra tid och ville försöka utnyttja det.

– Jag hoppas och tror att det faller på plats lite lättare med annan ro i kroppen framöver. Jag har haft bra samtal med vår assisterande Mette (Melgaard) och börjar lära känna mina spelare, fortsätter Monti Danielsson.

Bakåt stämmer det förstås redan för Lugis tidigare försvarsgeneral.

– Några smådetaljer är annorlunda, vi spelar lite 5-1 ibland och i Randers hade vi mest 6-0. Men överlag känns det väldigt bra, där hittar jag min styrka och självförtroendet.

Esbjerg överlag, truppen är inte den bredaste?

– Nej, vi har inte så många på kontrakt men det är på gott och ont. Om vi håller oss från skador så, förra säsongen tärde det hårt på laget, säger Monti Danielsson och nämner tre-fyra namn på den aktuella skadelistan.

Nyckelspelarna i kedjan, Line Jørgensen efter bekymren kring spelarlicensen med CSM Bukarest plus comebackande Estavana Polman är dock igång för fulllt.

– Vi har fortfarande våra toppar och dalar men siktar mot toppen, säger Monti Danielsson hos serietrean.

Odense toppar ligan före Esbjergs kommande motståndare NFH.

När Randers gjorde processen kort med Ringkøbing noterades fyra svenskmål i vinnarlaget. Julia Eriksson och Jamina Roberts stod för två fullträffar vardera så att Randers kunde återta den åttonde och sista slutspelsplatsen efter lika många omgångar.

HTH-ligan 12 oktober
Team Esbjerg–TTH Holstebro 36–22 (15–12)
Esbjerg: Clara Monti Danielsson 5.
Randers HK–Ringkøbing Håndbold 27–18 (12–10)
Randers: Julia Eriksson 2, Jamina Roberts 2.