Carin Strömberg klar för Viborg HK

Carin Strömberg. Foto: vhk.dk

Landslagsspelaren Carin Strömberg lämnar Skuru IK efter säsongen och blir proffs i danska Viborg HK.

ANNONS

Redan i veckan rapporterade vi på Handbollkanalen om att Carin Strömberg var på gång till Viborg HK. Idag bekräftar den danska klubben övergången på sin hemsida. Strömberg säger (på glasklar danska):

”Jeg føler mig nu parat til at skifte klub og miljø. I Viborg kommer jeg til at spille i en af verdens bedste ligaer, hvor der er flere hårde og tætte kampe end tilfældet er i Sverige. Mit eget ambitionsniveau for håndbolden har altid været højt, hvor drømmen har været at blive professionel, og samtidig komme i betragtning til landsholdet.

Det kan skiftet til Viborg forhåbentlig være med til at sikre, også på den langsigtede bane. Skuru vil altid stå mit hjerte nært, og skulle jeg på et tidspunkt vende tilbage til Sverige som håndboldsspiller, så vil jeg have svært ved at se mig selv i andre klubber.”

22-åringen har varit jagad några säsonger men valt att stanna i Skuru för att dels nå sin topp i Sverige men också för att göra klart sina studier. Nu är hon alltså redo och det är ingen dussinklubb hon går till.

Viborg HK är en av dansk handbolls stora dominanter. De har vunnit ligan 14 gånger sedan 1994 och senast 2014. De har även titlar i Champions League (2006, 2009 och 2010), EHF Cupen (1994, 1999, 2004) och Cup Winners’ Cup (2014). I år ligger de på tredje plats i ligan efter FC Midtjylland och Team Esbjerg. Bästa målskyttar är Ann Grete Nørgaard och Rikke Skov.

Strömberg har denna säsong gjort 82 mål på 17 matcher. Hon var med i Sveriges VM-trupp 2015 men spelade inte särskilt mycket. Hon har vunnit både U18-VM och U20-VM där hon i den förstnämnda blev utsedd till MVP.

Nu ska hon först alltså ta Skuru så långt som möjligt i slutspelet och sedan väntar proffsliv i Danmark. Lycka till!

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here