Bo Spellerberg efter Overby i Köpenhamn?

Bo Spellerberg. Foto: Lars Elkjær/KIF Kolding København - www.kif.dk

Köpenhamn HB lär agera snabbt i tränarrockaden efter Rasmus Overbys avgång. Enligt TV2 kommer spelarikonen Bo Spellerberg ta över huvudstadslaget i högsta serien från och med starten av nästa vecka.

Köpenhamn lät Rasmus Overby gå efter ett drygt år på posten och pekade bland annat på klena resultat och uteblivet Europaspel.

– Det är aldrig lätt när en klubb hamnar i en situation där den sportsliga aspekten inte blir som önskat. Vi är en klubb med stora ambitioner och har bedömt att vi under större delen av 2023 har saknat nödvändig stabilitet och utveckling. Båda parter hade en option på samarbetet säsongen 2024/2025 och vi har bedömt att det rätta för klubben är att stoppa samarbetet redan nu, sade klubbägaren Kim Mikkelsen till klubbens hemsida så sent som i torsdags.

Någon tillfällig tränare medan klubben sonderar terrängen verkar inte komma ifråga. Istället har TV2 upplysningar om att Spellerberg tar över inom kort.

44-åringen har närmare 250 rödvita landskamper på meritlistan och agerar för närvarande som spelande tränare för HØJ Elite i andraligan.

Spellerbergs första uppdrag som huvudtränare för ett danskt ligalag kan ta sin början samtidigt som tabellsexan Köpenhamn samlar kraft och återupptar träningen under VM-uppehållet.

Länk: Bo Spellerberg bliver cheftræner i dansk ligaklub