Blomstrand och Lagerquist uttagna i omgångens lag

Hanna Blomstrand och Köpenhamn föll mot Team Esbjerg. Foto (arkiv): København Håndbold.

Två svenska spelare tar plats i omgångens lag i HTH-Ligaen i Danmark. Det är Hanna Blomstrand som går in på högernian och Anna Lagerquist tar en van plats på linjen. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Blomstrand och de svenska spelarna i Köpenhamn tog emot serieledarna Odense i den förra omgången av HTH-Ligaen. Köpenhamn hade en stark ledning i halvtid med 16-10 men i den andra halvleken grusades anfallsspelet och Odense kunde vinna med 26-24.

Den Köpenhamn-spelare med bäst MEP var dock Hanna Blomstrand med 2.99. Dessutom gjorde 22-åringen 4 mål på 7 försök för hemmalaget. Det räckte inte till seger men en plats i omgångens lag som plåster på såren.

För den andra av omgångens svenskar gick det bättre, både i slutresultat, MEP och målstatistik. Anna Lagerquists succéspel fortsätter och Sveriges linje satte säkra 7 av 7 lägen i Nyköbings bortavinst mot Ålborg med 28-21. Dessutom hade Lagerquist överlägset högst MEP av alla i matchen med 5.42.

Nyköbing gick även om Köpenhamn upp till andraplatsen i och med segern. Odense är fortfarande i topp med 15 vinster på 15 matcher.

Omgångens lag i Danmark:

Målvakt: Althea Reinhardt, Odense
Vänsterkant: Sofie Alnor, Skanderborg
Mittsex: Anna Lagerquist, Nyköbing
Högerkant: Stine Holm, Skanderborg
Vänsternio: Tonje Löseth, Herning-Ikast
Mittnio: Sofie Baek Andersen, Silkeborg
Högernio: Hanna Blomstrand, Köpenhamn

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here