Ystads IF fortsätter storsatsningen – Hanne Sagvold klar

Ystads IFs spelare jublar efter handbollsmatchen i damallsvenskan mellan Alingsås och Ystads IF den 24 mars 2024 i Alingsås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Målvakten Hanne Sagvold är klar för Ystads IF. Senast kommer 24-åringen från fjärdeplacerade Fredrikstad i den norska högstaligan.
– Att få vara med i processen att bygga ett gediget lag i Handbollsligan är väldigt spännande, säger målvakten i ett pressmeddelandet.

De allsvenska nykomlingarna Ystad IF fortsätter sin storsatsning inför nästa säsong. Först gjorde man klart med Lugi-duon Cornelia Dahlström och Sofia Delac. Nu är nästa storvärvning klar.

– Det är roligt att Hanne har bestämt sig för att Ystads IF är det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling! Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Hanne och har stor tilltro till att Hanne och Hanna kommer att bilda ett bra målvaktspar, säger Ystads IF målvaktstränare Matthias Andersson.

Kontraktet är skrivet på två år och hon ansluter till truppen i sommar.

– Jag ser fram emot att flytta till Ystad, jag har bara hört positivt om både klubben och staden. Det ska bli spännande att flytta till ett annat land och inte minst att spela i en annan liga. Jag fick ett mycket positivt intryck av föreningen och blev imponerad att de tagit så många steg som de gjort de senaste åren, säger spelaren själv.