Ystad höll stilen i Boden

Ystad har gjort en mycket stark start på den erkänt svåra andra säsongen i Allsvenskan. Även om Boden Handboll kämpade sig till kvittering i slutminuten kunde Ystad svara till full pott på bortaplan.

Toppmötet svängde tidigt över på YIF:s villkor, Sarah Baudeneu låg bakom det första rycket efter tio minuter, trots en timeout från Boden gjorde gästerna 7–2 sista tio fram till pausvilan och landade med 9–15 på tavlan.

Nyförvärvet Janine Børkeeiet utmärkte sig med sju mål och Maja Svensson som inledde målskyttet efter paus skulle återkomma med en avgörande fullträff.

I Boden låg Emmy Nordmark (nio mål) och Lisa Hansson (åtta) bakom det mesta i anfallsväg. Hemmalaget gav aldrig upp och Sara Nordström prickade in 25–25 till stort jubel med dryga halvminuten kvar på klockan.

Ystad kunde dock lägga upp taktiken på ett förödande sätt för Boden. Med fem sekunder kvar gjorde Svensson inget misstag till YIF:s fjärde raka seger.

Ystad vann åtta gånger under debutsäsongen i näst högsta serien, den noteringen lär snart raderas ut med tabellettans nuvarande form.

Boden Handboll–Ystads IF 25–26 (9–15)