Niklas Axvallen blir Nackatränare

Niklas Axvallen. Foto: Nacka HK.

Niklas Axvallen har redan ett ansvarsfullt dagjobb som tävlingskonsulent på SHF. Han har inte släppt kontakten med hallgolvet i sina tränaruppdrag. Nästa uppgift blir i Allsvenskan med Nacka HK kommande säsong.

Nacka HK meddelar nivåhöjningen för Axvallen som närmast kommer från division 1-laget Spårvägens HF.

Klubbens speciella profil i Skurus organisation ordnar ofta unga och lovande trupper för utveckling. Något som Axvallen ser fram emot att ta tag i den närmaste tiden.

– Dels handlar de om att motivera spelarna till att alltid orka och att vilja ge 110% både under träning och match även om det känns som man inte kommer framåt eller har det motigt. Sedan är det en helt annan pedagogik att jobba med unga spelare, men samtidigt det som också gör det så mycket roligare.

– Dessa spelare är hungriga och vill något med sin handboll så man kan aldrig göra för mycket, säger han till klubbens hemsida.

Tidigare i tränarkarriären tog Axvallen bland annat Gustavsbergs IF till USM-Guld 2018.

– Jag hoppas på att kunna dela med mig av min kunskap både när det kommer till de individuella bitarna för att komma framåt som spelare, men också kunna lära tjejerna vad som krävs och hur man jobbar för att nå sitt mål för att bli en elitspelare. Det vill säga, jag vill lära dem både de fysiska och psykologiska bitarna som krävs för att nå den absoluta toppen. Sen utifrån allvaret en stor portion av humor och glädjen, säger han om det nya uppdraget till Nackas klubbsajt.

Länk: Niklas Axvallen ny huvudtränare för Nacka HK