Nacka sprang ifrån Skånela

Skurus Hannah Scheuer Larsson gjorde gott i Nacka. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Nacka HK hade blott en vinst på de första tio matcherna. Inte tu tal om att urladdningen, 35–25 mot Skånela IF var viktig för framtiden i allsvenskans bottenskikt.

– Vi står stabilt bakåt och Evelina (Eriksson) gör en superfin match i mål, sade Hannah Scheuer Larsson efteråt.

– Sen sätter vi kontringsmålen som vi inte gjort i de tidigare matcherna, fortsatte kantspringaren.

Sista kvällen med nuvarande trupp gav första Nacka-segern sedan början av oktober.

I rättan tid. Snart kommer en hel del av spelarna som fick marschorder från Skuru IK under SHE-pausen återvända i motsatt riktning.

Scheuer Larsson på högerkanten är en av aktörerna som underhållit matchtempot och stärkt upp Nacka under den senaste månaden. Bottenlaget har ökat sin vinstfaktor – anpassningen är ändå inte helt enkel.

– Vi är några som kommer uppifrån, det gör ju att det aldrig riktigt blir samma lag. Och det är många som inte känner varandra, men vi har kunnat spela ihop oss under några matcher nu, sade högersexan.

Vad betyder två poäng för fortsättningen?

– Jätteskönt att avsluta första halvan på det här sättet.

– Det känns som att alla kan vinna mot alla, Nacka har visserligen inte så mycket poäng men vi har varit med i alla matcher, till exempel i 50 minuter mot Kristianstad. Det kan man ta med sig, fortsatte Scheuer Larsson som närmast siktar in sig på konkurrensen med Skurus VM-namn Mathilda Lundström.

För Nackas del var tempohöjningen med Scheuer Larsson plus Ellen Norrgrann och Wilma Schelin som sexmålsskyttar efterlängtad.

Skånela med Clara Bergsten och Veronica Wislander på samma antal mål finns nu bara en poäng upp, precis som den närmaste räddningsplankan Eskilstuna Guif.

Nacka HK–Skånela IF 35–25 (15–10)

Tabellen >>