Lugi lånar in från Skuru – Ellie Hammarström klar

Skurus Ellie Hammarström under kvartsfinal ett i Handbollsligan dam mellan Skuru och Skövde. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Lugi lånar in från Skuru IK. Det i form av U-landslagsmeriterade Ellie Hammarström, född 2004.
– Vi är extremt nöjda med att Ellie har valt att komma till Lund och LUGI, säger klubbens assisterande tränare Mads Lyhne Nielsen på Lugis hemsida.

Mittnian med Tyresö Handboll som moderklubb spelade 25 matcher för Skuru under den gångna säsongen. Nu har klubben och Lugi HF kommit överens om ett lån för Hammarström som sträcker sig säsongen 2024/25.

– Vi är väldigt glada att få in en ung ambitiös och träningsflitig spelare i Ellie Hammarström. Vi tror att hon kommer passa bra in den träningsmiljö vi har och vi börjar redan längta efter nästa säsong. Vi vill passa på att tacka Skuru som hanterat hela situationen på ett proffsigt sätt, säger Emme Adébo, klubbchef i Lugi.

– LUGI är en proffsig förening med bra tränare och spelare som kommer kunna hjälpa mig att ta nästa steg i min handbollskarriär. Jag ser fram emot att vara en del i att LUGI tar sig upp i handbollsligan igen och samtidigt utvecklas själv på den resan, säger Ellie Hammarström själv.