Joakim Lindgren assisterar i Nacka

Joakim Lindgren. Foto: privat.

Ett nytt ledarteam är på plats i Nacka HK. I den assisterande tränaren Joakim Lindgrens fall väntar betydligt mer att göra för det allsvenska laget. – Det ska bli spännande att få vara mer delaktig, säger Lindgren till klubbens hemsida.

Efter att Niklas Axvallen presenterats som huvudtränare konstaterar klubben nu att Lindgren kliver upp som assisterande tränare. Framförallt med fokus på fysträning och målvaktsupplägg.

– Förra säsongen deltog jag i princip bara på matcher så det blir ett helt annat engagemang nu när jag även får möjlighet att vara med och påverka på träningar framöver. Att vara ansvarig för fysträningen och målvakterna innebär också att jag kan nörda ner mig i detaljer, vilket jag tycker är kul, säger Lindgren till klubbens hemsida.

Som legitimerad naprapat var 33-åringen i ropet i höstas, ett uppmärksammat Facebook-inlägg ringade in viktiga arbetssätt kring skador inom ungdomshandbollen.

I och med det nyss meddelade uppdraget har han uppsikt varje dag över Nackas unga trupp.

– Det är en ständig balansgång, framförallt med unga spelare, att hela tiden kunna utmana dem till att utvecklas maximalt samtidigt som de lär känna sina kroppar och förstår att, och när, de behöver bromsa för att inte gå sönder. Jag hoppas jag kan vara en bidragande orsak till att vi har en hel och frisk trupp under säsongen, säger han till klubbsajten.

Niklas Axvallen vet vad han får av sin nya andraman.

– Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Jocke under de kommande säsongerna. Det är få människor som är lika handbollsnördiga som Jocke är. Han har en grym förmåga att se alla spelare och att bygga lag, är väldigt mån om att allt skall skötas professionellt och nördar gärna ner sig i detaljerna, säger tränaren till klubbens hemsida.

Länk: Joakim Lindgren blir assisterande tränare i Nacka HK