Jessica Rydberg till Skånela

Jessica Rydberg i Eskilstuna Guif. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Jessica Rydberg lämnar Eskilstuna Guif och ansluter till Skånela IF inför nästa säsong.
– Det känns som att klubben har något fint på gång och jag vill gärna vara en del av det, säger hon till Skånelas hemsida.

Skånela värvar Jessica Rydberg från den allsvenska konkurrenten Eskilstuna Guif. På Skånelas hemsida presenteras hon i en längre intervju.

– Jag vill bidra med fart och tryck i omställningsspelet. Finns inget bättre än att göra enkla mål enligt mig. Mycket samarbete med M6 och en del rutin som jag numera ändå har hunnit samla på mig hoppas jag ska kunna hjälpa laget att bli ännu bättre än vad vi redan är, säger hon där.

Skånelas huvudtränare Patrik Wilsvik kommenterar sitt nyförvärv:

– Som handbollsspelare är Jessica spelsmart med fart i benen där hon gör mål både i sitt fina skott och genombrott. Hennes blick för spelet ger henne många val tidigt och där har hon utvecklat ett lugn som gör att assist statistiken fortsätter att stiga, säger han och lägger till:

– Försvarsmässigt så kommer hon passa perfekt in i det sättet som vi vill erövra boll och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med henne i den rollen. De nya spelarna vi tar in ska förstärka befintlig trupp och vi är väldigt glada att Jessica valt Skånela som nästa steg i sin handboll.

Rydberg kom till Guif 2017 från Lidingö SK och är fostrad i Huddinge HK. Hon har spelat finalspel (Steg 5) i USM tre gånger och var med i Huddinge-laget som vann guld i Flickor A 2011/12.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Skånela IF (@skanelaif)

Länk: Skånela IF skriver kontrakt med Jessica Rydberg