Hanna Popaja klar för Ystads IF

Hanna Popaja. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Det står sedan tidigare klart att Hanna Popaja inte blir kvar i Lugi HF nästa säsong. Nu har målvakten gjort klart med en ny klubb – Ystads IF, det skriver YIF i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt spännande att fortsätta min handbollskarriär i Ystads IF. Det är en förening med väldigt höga ambitioner och målsättningar, där jag vet att jag kommer att kunna bidra med mycket. Jag ser fram emot att få en miljöomväxling i en stad där det andas handboll, säger Hanna Popaja i pressmeddelandet.

Målvakten, med meriter från såväl ungdomslandslag som SHE, väljer alltså att flytta ett steg ner i seriesystemet till Ystads IF. Där kommer 21-åringen att bilda målvaktstrio tillsammans med Nora Rasmusson och Mikaela Lindeskog Thernström.

– Det känns riktigt bra att vi kan knyta till oss en sådan klasspelare som Hanna. Hon har trots sina 21 år hunnit att skaffa sig ett vasst CV som innefattar massor av rutin från SHE där hon debuterade som 17 åring och ett antal U-landskamper. Hon är helt klart en spelare som kommer göra skillnad för vårt lag nästa säsong, säger YIF:s huvudtränare Daniel Svensson.