Guif tillbaka i toppen

Eskilstuna Guif toppade serien i ett tidigt skede, GT Söder hade ledningen efter den fjärde omgången. I den otroligt täta tabellen tog Guif tillbaka förstaplatsen och skickade ner gästerna som sexa efter 29–21 och fem spelade matcher.

Bäst på planen var en högerhänt niometare som både kan göra det själv och lägga upp för lagkamraterna. Mia Lagumdzija, nyss tillbaka i Guif efter två år i Skuru gjorde mer av det förstnämnda med tio mål mot GT Söder.

– Vi var väldigt mycket bättre i dag jämfört med senast då vi fick stryk (mot Spårvägen). Hela laget var på hugget och när vi spelar så här är vi svåra att stoppa. Jag tror det kan bära riktigt långt för oss den här säsongen, sade hon till Eskilstuna-Kuriren.

Guif hakade bland annat av gästerna med det sista målet före paus (Jessica Dickfors) och det första målet direkt efter (Lagumdzija). Därefter skiljde aldrig mindre än tre bollar mellan lagen.

GT Söder hade sin främsta målskytt i Julia Grahn men fick släppa greppet om serieledningen. Trots det nya tillvaron i mitten består dock tätkänningen, bara två poäng skiljer sexan från ettan i Allsvenskan.

Allsvenskan 28 oktober
Eskilstuna Guif–GT Söder 29–21 (13–10)

Tabell >>