Eslöv värvar in mittsextalang från Lugi

Ebba Kristiansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Kort efter lagets uttåg från SHE-kvalet mot Heid har Eslöv gjort klart med ett framtidsnamn. Det är ungdomslandslagsmeriterade mittsexan Ebba Kristiansson, 18, som värvas in från Lugi. Kontraktet är skrivet på tre år, meddelar Eslöv i ett pressmeddelande.

Endast några dagar har gått sen Eslöv fick se sig besegrade av BK Heid i tre raka matcher i kvalet upp till SHE. Men laget verkar inte lägga sig ner och sura för mycket för det utan har redan gjort klart med ett nyförvärv till nästa säsong i 18-årige mittsexan Ebba Kristiansson.

– Det känns väldigt bra och spännande att jag kommer spela i EIK de kommande säsongerna. Föreningen och Lasse (Eklöv) kommer att ge mig bra förutsättningar och möjligheter till att fortsätta utvecklas. Det känns som ett naturligt och rätt val i min fortsatta handbollskarriär att spela i EIK.

Ebba Kristiansson tillhör Lugi men har den senaste säsongen spelat sin handboll i deras division 1-lag HK Farmen. 18-åringen har dessutom agerat matchens spelare när Handbollskanalen var på plats i Lund för F18 USM Steg 4 tidigare i år.

Eslövs tränare Lasse Eklöv är väldigt glad över värvningen av Kristiansson till klubben och hoppas att mittsexan kan ta ett stort utvecklingssteg i framtiden.

– Positivt, mycket positivt! Detta är en toppvärvning och Ebba kommer på sikt att bli en riktigt vass SHE-spelare. I Ebba får vi en smart tvåvägsspelare som läser spelet bra både framåt och bakåt samt gillar när det blir fysisk handboll. Ebba kommer att passa in jättebra i vårt sätt att spela och jag ser verkligen fram emot att börja jobba med Ebba, säger Eklöv i pressmeddelandet.