Damallsvenskan: Skånela säkrade säsongens första seger

Jonna Lindgren. Foto: Skånela IF

Skånela har fått en tuff start på den allsvenska säsongen. Men under söndagen säkrade man säsongens första seger efter 29–24 mot bottenkonkurrenten Alingsås. 

Skånelas säsongsupptakt i damallsvenskan har varit tuff och inför söndagen hade Märsta-laget skramlat ihop en ynka poäng på sina sju inledande matcher. Men hemmamatchen mot Alingsås bjöd på ett välbehövligt trendbrott.

Skånela gick upp i en tidig ledning och efter matchens första akt var man i ledning med 16–14 och därmed hade man vittring på en viktig tvåpoängare.

I inledningen av andra halvlek spelade Alingsås dock upp sig och efter 45 minuters spel prickade Filippa Odebrant in 21–21 och hemmalaget var helt plötsligt under press i Vikingahallen.

Men trender är till för att brytas och Skånela spelade plötsligt upp sig och i slutändan blev det en ganska komfortabel resa när slutresultatet skrevs till 29–24 och därmed var säsongens första viktoria säkrad.

Bland hjältarna fanns Jonna Lindgren och Vilma Wiberg, som svarade för sex, respektive fem fullträffar för sitt Skånela.

Skånela IF–Alingsås HK 29–24 (16–14)