Damallsvenskan: Så gick det i helgens matcher

HK Aranäs. Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se.

Vi går här igenom resultaten från helgens matcher i Damallsvenskan, som äntligen drog igång igen. 

Efter en minst sagt lång tid utan matcher i Damallsvenskan drog serien äntligen igång igen under helgen som var. Fem matcher stod på agendan och det bjöds på både dramatik och storsegrar.

Tyresö Handboll – IF Hallby 23–22
Hemmalaget var i ledningen under hela matchen, men aldrig med mer än fyra mål. Trots ledningen blev Tyresö aldrig riktigt av med Hallby, men med två och en halv minut kvar och ledning med tre mål var det väl ändå avgjort? Nja, inte riktigt. Hallby reducerade två gånger om och skapade nerv i matchen, men Tyresö höll undan och vann med 23–22.

Frida Höglund (fem) och Elin Johansson/Emma Wahlström (sex) blev målbäst i respektive lag.

Kärra HF – AIK 23–22
Ytterligare en nagelbitare utspelade sig här mellan två väldigt jämna lag. Det blev Kärra som drog det längsta strået till slut, men det satt långt inne. Med 49 sekunder kvar satte Cecilia Schön 23–22 och eftersom AIK inte lyckades göra fler mål i matchen vann Kärra med 23–22.

Målbäst i hemmalaget blev Ida Reinholdsson (sex) och i AIK delade två spelare på det: Ronja Gustafsson och Ella Sjöberg (båda gjorde fyra mål).

Skånela IF – Eskilstuna Guif 27–27
De två ovanstående matcherna var jämna hela vägen, men där blev det en segrare till slut. Så blev det inte i Märsta där lagen fick dela på poängen. Det byttes ledning lagen emellan flera gånger om, men när bortalagets Sofia Delac gjorde sitt elfte mål för dagen fram till 26–27 trodde nog många att matchen var avgjord. Men icke! Moa Andersson kvitterade på straff med tio sekunder kvar.

Nämnda Delac och Andersson var målbäst i respektive lag. Andersson med nio mål och Delac med nämnda elva.

GT Söder – Nacka HK 21–35
Nacka gjorde processen kort med Stockholmskollegan GT Söder. Ledning med 18–9
i paus i en match som aldrig blev riktigt spännande. Söder har fått börja om helt och hållet jämfört med förra säsongen i SHE, medan Nacka kör vidare med sitt unga och talangfulla lag. Slutsiffrorna skrevs till 21–35 efter att Ellen Norrgrann blev målbäst
i Nacka med sju fullträffar. I hemmalaget var Jenny Haglund hetast med sex mål.

GF Kroppskultur – HK Aranäs 23–30
Det blev verkligen ingen enkel resa för seriefavoriten från Kungsbacka. Trots ledning under hela första halvlek vägrade Kroppskultur att ge sig och hemmalaget gick upp i ledning för första gången efter drygt 35 minuter. Kanske var det precis vad Aranäs behövde, efter det körde nämligen bortalaget över Kroppskultur och vann med 30–23.

Johanna Östbloms tio mål var bäst för dagen i Kroppskultur – i bortalaget gjorde två spelare sju mål: Sanna Andreasson och Anna Heed.

Den första omgången avslutas ikväll med Skånederby mellan OV Helsingborg och Eslövs IK.