Damallsvenskan är avgjord – Kungälvs HK står som segrare

KungŠälv jublar efter segern i Damallsvenskan. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Den sista omgången i Damallsvenskan spelades idag. En vinst för Kungälvs HK gjorde så att de blev etta i serien. Vi tar och sammanfattar dagens matcher.

Hemma i Idrottens hus fick OV Helsingborg HK besök av Spårvägens HF. Matchen inleddes med att hemmalaget tog ledningen. Strax där efter var det gästande Spårvägens tur att ta ledningen i matchen. Spårvägen gjorde ett litet ryck innan halvlek och lyckades ha ledningen när klockan tjöt. Halvtidsresultatet blev 10-12. I den andra halvleken kom hemmalaget ikapp. Spårvägen fick det svårt till att försöka skapa sig ett nytt försprång. Matchen slutade lika, 22-22.

Matchen mellan Skånela IF – AIK började rätt jämn. Efter cirka 13 minuter in i den första halvleken lyckades dock AIK att få ett försprång. Skånela fick det tufft och den första halvleken slutade 8-11. I början av den andra halvleken lyckades AIK att dra ifrån och få upp en femmålsledning. Då skärpte Skånela till sig och gjorde tre snabba mål. Med bara fyra minuter kvar var ställningen lika och slutresultatet blev en uddamålsvinst för AIK, 20-21.

Den första halvleken mellan Bjurslätt/Torslanda – Tyresö Handboll blev otroligt jämn. Inget av lagen lyckades skaffa sig något försprång och halvleken slutade med en uddamålsledning till hemmalaget. I den andra halvleken började hemmalaget att dra ifrån lite. Men efter en stund var det gästande Tyresö som hade greppet om matchen. Detta grepp släpptde de aldrig mer på och vann till slut matchen med fyra mål.

Eskilstuna Guif fick idag besök av Kungälvs HK. Gästande Kungälv tog snabbt ett bra grepp om matchen och hade som mest en sjumålsledning i den första halvleken. Halvtidsresultatet blev 15-20. I den andra halvleken fortsatte Kungälv att ha ett stabilt grepp om matchen och hemmalaget lyckades aldrig att komma ikapp. Kungälv vann med sex mål. Detta betyder också att Kungälvs HK kom etta i serien.

Matchen mellan GT Söder – IF Hellton Karlstad började jämn. Det var inte förrän efter cirka 18 minuter in i den första halvleken som hemmalaget lyckades få sig ett litet försprång. Detta försprång höll de sedan i fram till halvtid och den första halvleken slutade 12-9. I den andra halvleken fortsatte hemmalaget GT Söder att hålla kvar ledningen. Med cirka sju minuter kvar av matchen utmanade gästande Hellton och lyckades komma upp i ett uddamålsunderläge. Då lade hemmalaget i en extra växel och matchen slutade 24-21.

Hemma i Lillekärrshallen fick Kärra HF besök av HK Drott Halmstad. Efter cirka nio minuter in i den första halvleken hade bortalaget lyckats få sig ett försprång. Kärra fick det tufft men gav aldrig upp. Den första halvleken slutade 10-17. I den andra halvleken blev det fortsatt ledning för Drott och de var aldrig hotade. Matchen slutade med vinst för gästande Drott, 21-28.

Slutresultat och bästa målskytt:

OV Helsingborg HK – Spårvägens HF 22-22 (10-12)
OV Helsingborg HK: Louise Cronstedt 6
Spårvägens HF: Johanna Johnsson 9

Skånela IF – AIK 20-21 (8-11)
Skånela IF: 
Moa Andersson 7
AIK: 
Felicia Adamsson 7

Bjurslätt/Torslanda – Tyresö Handboll 26-30 (13-12)
Bjurslätt/Torslanda:
 Amanda Björndahl 8
Tyresö Handboll: 
Johanna Hellgren, Madeleine Lindgren 6

Eskilstuna Guif – Kungälvs HK 28-34 (15-20)
Eskilstuna Guif: Josefin Johansson, Jessica Dickfors 5
Kungälvs HK: Rebecka Karlsson 7

GT Söder – IF Hellton Karlstad 24-21 (12-9)
GT Söder: Linn Åberg 10
IF Hellton Karlstad: Ida Holm 9

Kärra HF – HK Drott Halmstad 21-28 (10-17)
Kärra HF: 
Elsa Helle, Emmie Svensson 5
HK Drott Halmstad:
 Sally Sivertsson 6