Boden klarade Tumba trots brandskattad trupp

Christer Karlsson. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Boden Handboll var åter i spel efter ett stort covidutbrott bland ledare och spelare. Truppen med bara tio namn till start bar prägel av pandemin, spelet liknande till sist ett allsvenskt topplag med 28–20 över Tumba HBK.

Bodens första match på 19 dagar tog laget tillbaka till förstaplatsen. Ändå hade tränaren Christer Karlsson helst sett en inställd historia.

– Jag var med Heid i elitserien förra året och då hade den ställts, det är jag helt övertygad om, och i Norge hade man ställt in den direkt, men nu känns det som att ”The show must go on”. Om inte Svenska handbollsförbundet vill flytta den måste vi spela, sade han till NSD.

Väl på planen gjorde samtliga utespelare gjorde mål för Boden, med särskilt plus för Yasmin Domonjis sju fullträffar. Hemmalaget fick upp tempot efterhand och var klart bättre än Tumba efter paus.

Domonjis trippel förbättrade uddamålsledningen till plus fyra (18–14). Tumba gjorde en sista ansträngning i numerärt överläge men kom till korta innan den hägrande kvitteringen. Sista fem gick Boden för fullt och rann ifrån till åtta bollars triumf.

Tumba hade också en sjumålsskytt i Annie Salmi, nästjumbon gjorde en stark bortainsats med tanke på tabelläget.

Boden Handboll–Tumba HBK 28–20 (13–12)
Tabellen >>