Boden fortsätter marschen i tabelltoppen

Emmy Nordmark.. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Boden har bra tryck på sin bortaturné med ännu en tvåpoängare och monterade ned HK Aranäs. GT Söder som förstärkt truppen fick ändå pisk av Eslövs IK i den andra söndagsmatchen.

Bodens sex segrar av sju möjliga och en förkrossande målskillnad, plus 50 inger verkligen respekt. Aranäs var på behörigt avstånd och kunde egentligen bara hålla jämna steg alldeles i starten. Med förförståelsen att Kungsbackalaget också hör till toppen var fick Boden uträtta ett imponerande dagsverke.

Bäst i offensiven var Soraia Lopes med sju fullträffar före Emmy Nordmarks sex stabila mål. Amina Jasarevic nätade fyra gånger i Aranäs, som saknade kraft att rubba serieledaren.

Matchen i Farstahallen fick en liknande utveckling, Eslöv rann ifrån GT Söder i första halvlek. Tilda Pettersson och Tilda Lundqvist i hemmalaget tryckte in sex skott och lanserade en räddningsoperation som dock. Närmare än 24–27 med fem minuter kvar räckte inte GT Söder, allmän måltorka på upploppet gynnade Eslöv mer.

Elsa Persson visade vägen för tabellsjuan med nio mål. GT Söder ligger kvar i botten med en avslöjande nolla i poängkolumnen.

Damallsvenskan 14 november
HK Aranäs–Boden Handboll 21–30 (9–17)
GT Söder–Eslövs IK 25–28 (10–18)