Amanda Iséni lånas ut till Ystads IF

Amanda Iseni, Lugi HF. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Amanda Iséni fick sitt genombrott i elitlaget under förra säsongen, men skadade korsbandet i februari. Nu står det klart att Amanda lånas ut till Ystads IF på ett korttidslån.

Amanda Iséni har precis kommit igång med matchspel efter sin skada. Lugi HF meddelar att det passar alla parter fint att Amanda spelar på Allsvensk nivå för att komma upp i matchtempo efter en lång paus. Det är därför Amanda lånas ut till Ystads IF på ett korttidslån, som kan sträcka sig som längst till den 15 februari men avbrytas tidigare om behov uppstår.

– Jag tror detta kommer vara en bra möjlighet för mig att utvecklas som handbollsspelare. Tjejerna i laget har välkomnat mig bra och jag ser fram emot att spela med dem och hoppas kunna bidra i matcherna. Detta ska bli väldigt roligt!, säger Amanda Iséni till YIF:s hemsida.

– Vi sätter ingen press på Amanda Iséni att uträtta några stordåd i YIF, däremot kan vår befintliga trupp få avlastning av en duktig spelare redan nu till en början och Amanda kommer säkert bli bättre och bättre för varje träning hon får hos oss. Det är en väldigt bra och tuff duellspelare som med sitt uppoffrande sätt att spela säkert kommer bidra med mycket energi och attityd trots avsaknad av matchträning, säger YIF:s Michelle Fyhr Seifert till klubbens hemsida.

Länk: Ystads IF lånar från Lugi