Allsvenskan snart igång i Eskilstuna

Eskilstuna Guif och Bjurslätt/Torslanda HK är första paret ut. Den första matchen av 22 som hemmalagets skyttedrottning Josefin Johansson hoppas ska leda långt i Allsvenskan. – Vi har sagt att vi ska hamna på övre halvan, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Sjua, fyra, trea, nia, tia, fyra, fyra och fyra. Guifs slutplaceringar under åren som ständig allsvensk deltagare indikerar att laget har fog för en måhända blygsam målsättning om topp sex.

Premiären kunde inte komma för fort, efter sju raka segrar under försäsongen och 41 mål från Josefin Johanssons skottarm.

– Även när vi hamnat i underlägen har vi inte stressat upp oss. Sedan tycker jag kanske att vi kunde mött lite bättre lag. Det kommer att bli tuffare i serien, säger Johansson till tidningen.

Hon får sin önskan uppfylld, Bjurslätt/Torslanda var snäppet bättre än Guif som trea ifjor.

Återstår att se vad värdemätaren skvallrar om fredag kväll. Josefin Johansson laddar för en säsong med sedvanligt stort ansvar.

– Det är väl framförallt mer rutin som tillkommit. Jag känner att jag har ett lugn när jag går in i varje match nu till skillnad från tidigare säsonger, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Premiäromgången i Allsvenskan
(fjorårsplacering)
Fredag 19.00 Eskilstuna Guif (4)–Bjurslätt/Torslanda (3)
Lördag 16.30 HK Drott Halmstad (9)–Spårvägens HF (8)
Söndag 16.00 Tumba HBK (div. 1.) –HK Aranäs (div. 1)
Söndag 16.10 OV Helsingborg (5)–Skånela IF (10)
Tisdag 19.00 Tyresö Handboll (2)–GT Söder (7)
Onsdag 19.00 Eslövs IK (SHE)–IF Hellton (6)

Länk: Storskytten Josefin vill ta klivet upp med Guif