Allsvenskan lördag: Första segern för Kroppskultur

Anne Lind var med och avgjorde för OV Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Nykomlingen GF Kroppskultur är numera ett reellt hot för lagen i Allsvenskan. Det var inget snack om saken när Uddevallalaget mosade Nacka HK med 33–18.

Få saker lugnar sinnet som lite poäng i säsongsupptakten. Kroppskultur gick blankt ifrån de två första matcherna men slog starkt tillbaka när Nacka gästade Agnebergshallen.

Ramstarkt försvar dämpade bortalagets attacker, framåt fanns få hinder för Johanna Östblom på högerflanken och återvändaren Frida Alm. Den målfarliga duon svarade för åtta fullträffar var, Julia Bredeby och det senaste tillskottet Tove Lindberg fyllde på med vars sex mål till ohotad triumf.

– Vi vinner med marginal och visar att vi är att räkna med. Jag vet inte vad jag skulle önskat mer, sade Lindberg till Bohusläningen efter debuten i sitt nya lag.

Skånela IF och AIK delade på poängen i en match där lagen kastade taktpinnen mellan sig. Skånelas målskytte stannade av på slutet och hemmalaget var illa ute när Hanna Elénius fixade AIK-ledningen när sju sekunder återstod.

Ändå återstod tid att hitta en lösning, efter timeout gick Skånela raskt på mål, fick straff och Moa Andersson räddade en pinne med klockan på full tid.

Tyresö Handboll och OV Helsingborg bjöd också på spänning till slutsignalen. Annika Näräkkä nätade sex gånger, hennes sista mål betydde 21–20 i matchminut 57. Sedan vägde det långsamt över till bortafördel, tre raka i andra riktningen och Anne Lind punkterade allt när 21–23 kom upp på tavlan i slutminuten.

Allsvenskan 10 oktober
GF Kroppskultur–Nacka HK 33–18 (19–13)
Skånela IF–AIK 28–28 (15–13)
Tyresö Handboll–OV Helsingborg 21–23 (10–10)
Tabell >>