Allsvenskan fredag: Eskilstuna Guif i tidig ledning

Jessica Dickfors. Foto (arkiv): Guif

De allsvenska premiärlagen kastade taktpinnen mellan sig. Med hemmapubliken i ryggen och en lagkapten som pushade med hög röst gick det vägen hade Eskilstuna Guif kontroll efter paus mot Bjurslätt/Torslanda.

Eskilstunas stolthet gick från lysande 5-1 till nervbetonade 5–6 på sex tveksamma minuter mot mitten av första halvlek. Då, i en timeout, fick Jessica Dickfors tillfälle att tala från hjärtat.

– De fick skjuta för mycket och det blev för enkla mål. Sen tog vi en timeout och då röt jag ifrån och sa att det måste göra lite ondare när man möter oss. Då fick vi träff på dem och vårt anfallsspel dit vi ville, sade Jessica Dickfors till Eskilstuna-Kuriren.

Hon tog större ansvar och visade karaktär på planen, bland annat med sex mål. Guif gick till pausledning 14–11.

När Bjurslätt/Torslanda svarat med en stark start på andra halvlek banade Dickfors kraftspel väg för hemmaspelarna. Straff och utvisning i samma sekund, genombrott till 15–14 något anfall senare.

I perspektiv början till segerrycket, i summeringen kunde lagkaptenen bara var nöjd med inställningen.

– Vi har pratat jättemycket taktiskt, kollat filmer och vet var de kommer men det spelar ingen roll. Det är den som smäller på lite extra och springer lite fortare som vinner och det tycker jag att vi gjorde i dag över 60 minuter, sade hon till Eskilstuna-Kuriren.

Med åtta mål av Josefin Johansson som höll i sitt fina skytte från försäsongen, och tidigare säsonger för den sakens skull, tog Guif till slut två säkra premiärpoäng. Ellen Laanemets toppade gästernas ansträngningar med sju mål.

Premiäromgången i Allsvenskan
Eskilstuna Guif–Bjurslätt/Torslanda 26–22
Lördag 16.30 HK Drott Halmstad–Spårvägens HF
Söndag 16.00 Tumba HBK–HK Aranäs
Söndag 16.10 OV Helsingborg–Skånela IF
Tisdag 19.00 Tyresö Handboll–GT Söder
Onsdag 19.00 Eslövs IK–IF Hellton

Länk: Dickfors röt ifrån och visade vägen till skön premiärseger