Zagreb sparkar tränaren efter fyra matcher – Veselin Vujovic tar över igen

Veselin Vujovic. Foto: J Crosnier

Då var det dags igen – Veselin Vujovic tar sig an ännu ett tränaruppdrag. Den här gången blir det återkomst till kroatiska RK Zagreb efter att klubben sparkar Branko Tamse fyra matcher in på säsongen, det rapporterade bland andra kroatiska 24 Sata igår.

Minnet är kort men gott, så även i Zagreb. Förra året tog slovenen Branko Tamse över klubben efter att ha tränat slovenska storklubbarna Gorenje och Celje i fem år vardera. I sin första säsong med RK Zagreb vann de ligaguldet, inhemska cupguldet, silver i SEHA-Liga och slutspel i Champions League. Men nu har 41-åringen fått lämna klubben.

Droppen kom i Danmark i helgen. Tamses Zagreb hade då förlorat två raka matcher, planenligt, mot Veszprem borta i SEHA och mot PSG hemma i CL. Men förlusten med 20-30 mot Ålborg i Danmark blev för mycket för styrelsen, som beslutade sig för att släppa Branko Tamse.

Istället äntrar, återigen, den kringresande tränarcirkusen som är Veselin Vujovic. Den forne jugoslaviske storspelaren har vunnit titlar som spelare i Spanien och Jugoslavien, och OS och VM. Som tränare har han vunnit i Spanien, Makedonien, Qatar och Kroatien. Han har haft 14 olika tränarjobb på 25 år, däribland fyra landslag: Jugoslavien, Serbien & Montenegro, Makedonien och Slovenien – som han kommer fortsätta träna parallellt med Zagreb.

Vujovic tränade RK Zagreb mellan 2014-2016. Höjdpunkten kom 2016 när laget oväntat slog ut Rhein-Neckar Löwen från kvartsfinalen i Champions League, innan man själva förlorade mot PSG.

Kontraktet mellan Vujovic och Zagreb är skrivet på tre år, men med tanke på den hårdhudade tränaren byter klubb i snitt vartannat år får vi se hur länge han stannar i den kroatiska huvudstaden.