Ungerska segrar avslutade första åttondelsrundan i Champions League

Andreas Nilsson, Telekom Veszprém. Foto: SEHA / Nebojša Tejić

Igår spelades de två sista matcherna i första mötet av Champions Leagues åttondelsfinaler. Det blev, efter lite om och men, Veszprem och Pick Szeged som åkte från Portugal och Polen med segrarna.

För det första mötet åker vi till Lissabon och mötet mellan Sporting och ungerska Telekom Veszprem. Här är ungrarna stora favoriter att gå vidare men Sporting, som har imponerat i årets Champions League, fortsatte att pressa storlagen.

I mitten av den andra halvleken ledde portugiserna med 20-17, mycket tack vare den slovenske målvakten Aljosa Cudic, ett rörligt anfallsspel och rumänen räven Valentin Ghionea. 34-åringen, med ett förflutet i Pick Szeged, satte alla sina fem straffar och gjorde sju mål totalt

Men i slutet gjorde sig Veszprems tyngd påmind och gästerna pressade tillbaka hemmalaget till slut och kunde vinna det första dubbelmötet med 30-28, där Andreas Nilsson gjorde två mål för ungrarna.

Höjdpunkter från matchen från EHFTV

I Polen hos Orlen Wisla Plock såg det ungefär ut när hemmalaget tog emot den andra ungerska deltagaren i Pick Szeged. Jonas Källman fanns tyvärr inte med i Szegeds trupp – som fick det svårt från start.

Plock gick ifrån till ledning med 7-3 och såg ut att ha något på gång. Men överläget var snart uppätet en första gång – och polackerna skulle ta ledning flera gånger i matchen, och tappa den varje gång.

Spanske stjärnan Joan Canellas var på skotthumör för Szeged och var den som till störst del låg bakom vändningen i slutet. Till slut vann gästerna med 22-20 och det blir nog tufft nu för både Plock och Lissabon att ta sig vidare till kvartsfinalerna.

Höjdpunkter från matchen från EHFTV

Resultat efter alla åttondelsfinaler:
Rhein-Neckar Löwen – Nantes 34-32
Motor Zaporzhye – Vive Kielce 33-33
Meshkov Brest – Flensburg-Handewitt 28-30
Sporting Lissabon – Telekom Veszprem 28-30
PPD Zagreb – Vardar 18-27
Wisla Plock – Pick Szeged 20-22

Redan vidare till kvartsfinal:
PSG
Barcelona