TV-söndag: Pettersson och Bergendahl kämpar om CL-titeln

Daniel Pettersson. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

Det blir Magdeburg och Vive Kielce som ställs mot varandra i den stundande finalen av Champions League. Oscar Bergendahl och Daniel Pettersson har därmed chans att ta hem den prestigefyllda titeln. 

Det var ordentligt spännande under gårdagens semifinaler i Champions League. Barcelona och Magdeburg ställdes mot varandra i en riktig svenskduell, innehållande Oscar Bergendahl, Daniel Pettersson, Jonathan Carlsbogård och Hampus Wanne.

Efter sextio rafflande minuter lyckades Michael Damgaard med en imponerande räddning med bara sekunder kvar av matchen. Den avgörande räddningen gjorde att matchen togs till förlängning och sedan straffar. Väl där var Magdeburg starkast och därmed är Oscar Bergendahl och Daniel Pettersson i Champions League-final. Det innebär att det inte blir en tredje raka titel för Barcelona.

Wanne gjorde tre mål i matchen. Övriga svenskar lyckades inte skriva in sig i målprotokollet.

Elliot Stenmalms Kielce till final

I den andra semifinalen mötte Andreas Palickas PSG polska Vive Kielce. Med drygt en minut kvar av matchen gjorde Arkadiusz Moryto 25-24 till Kielce och det stod sig till slutvisslan ljöd. Det innebär att det är Magdeburg och Kielce som fightas om titeln, medan PSG och Barcelona kämpar om bronset.

Trots att det slutade med förlust gjorde Palicka verkligen vad han kunde för sitt PSG. Svensken landade på 35 i räddningsprocent.

De avgörande finalmatcherna spelas redan idag, då bronsmatchen avgörs 15:15 och finalen 18:00. Ifjol förlorande Kielce finalen mot Barcelona, och därmed kan man utgå från att det är ett taggat lag som är redo för revansch ikväll. Frågan är om Bergendahl och Pettersson kan sätta stopp för ett laddat Kielce?

Champions League – Final4: 
15:15 Barcelona – PSG (bronsmatch)
18:00 SC Magdeburg – Vive Kielce (final)
Matcherna sänds på Viaplay