TRANSFER: Veszprém värvar egyptiska superlöftet

Yahia Omar. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Den egyptiske högernian Yahia Omar lämnar hemmaklubben Zamalek för ett äventyr i Europa. Ett låneavtal på två år har skrivits med självaste Veszprém.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

De som följde VM i januari kunde inte undgå en spännande spelare på H9 i Egypten. Den 21-årige Yahia Omar spelade moget, med hög kvalitet och räknas som ett superlöfte. Det blev 30 mål under VM-turneringen i Danmark och Tyskland.

En som följde honom på extra nära håll var såklart Egyptens förbundskapten, spanjoren David Davis. Han är till vardags klubbtränare för ungerska Veszprém och nu har de gjort klart med ett 2-årigt låneavtal. Från sommaren 2019 till 2021 lämnar alltså Yahia Omar sin egyptiska klubb Zamalek för spel i Veszprém.

Det är såklart fullständigt lysande för alla parter. Spelaren får utvecklas och lära sig av en av de främsta, Laszlo Nagy. Klubben får en intressant spelartyp och förstärkning på H9. Och det egyptiska landslaget får slipa en av sina stora talanger på högsta nivå inför VM 2021 som spelas just i Egypten.

Yahia Omar är född 1997 men har redan hunnit spela 90 (!) A-landskamper för Egypten. Han öste in mål under både U19-VM 2015 och U21-VM 2017 men som ni vet är konkurrensen blixtrande på H9 i 96/97-kullen. I All-Star Team blev det Blaz Janc och Dika Mem som tog plats i de två turneringarna. Och då hamnade även Magnus Abelvik Röd utanför.

Zamalek har postat en bekräftelse på samarbetet med Veszprém.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here