Toppmöte mellan PSG och Aalborg

Nikola Karabatic, PSG. Foto: Angela Grewe

Klockan 20.45 på onsdagskvällen ställs Aalborg Håndbold mot PSG i en riktig toppmatch. 

Lagen har inte mötts sedan den historiska Champions League-semifinalen i FINAL 4 2021, som slutade i dansk seger med 35–33. Det är den enda segern av de hittills fem inbördes matcherna som Aalborg vunnit mot fransmännen.

Märkligt nog har både Aalborg och PSG mött samma fyra motståndare i de första fyra omgångarna, dock med olika resultat. Aalborg har hittills två segrar, en förlust och en oavgjord match, varpå tre av de fyra matcherna har spelats på bortaplan. PSG har varit snäppet vassare och har inför kvällens möte, tre segrar och en förlust.

– Aalborg är ett av de bästa lagen i vår grupp. De kommer från en oavgjord match i Zagreb, så de kommer att vara ivriga att börja vinna igen. De vann också i Kielce i tävlingens inledande dag, så vi vet att det är mycket starka på bortaplan. Vi kommer att räkna med att våra fans driver oss framåt och ger oss massor av energi, säger Luc Steins till EHFs hemsida.

– Det kommer att vara trevligt att spela mot mitt före detta lag och gamla lagkamrater igen. Vi måste lita på våra egna förmågor och spel. Vi minns tydligt senaste gången vi mötte dem i semifinalen i EHF FINAL 4 och vet att vi kan göra det igen, säger Henrik Møllgaard till EHFs hemsida.

Det kommer att vara första gången Mikkel Hansen besöker Paris med sitt Aalborg. Detta eftersom han spelade för PSG från 2012 till 2022. Om Aalborg lyckas besegra PSG i kvällens toppmöte återstår att se.