Toppmöte mellan Kielce och PSG

Igor Karacic, Kielce. Foto: Anna Benicewicz-Miazga

Kielce tar sig an PSG i den tredje omgången av EHF Champions Leugue. En match som en del skulle beskriva som veckans höjdpunkt.

Kielce, förra säsongens tvåa, inledde säsongen med en förlust mot Aalborg. Laget har däremot med sig en seger i senaste matchen mot Kolstad inför kvällens möte. PSG visade sig starka i båda matcherna och besegrade Szeged samt Zagreb. Hemmalaget Kielce har vunnit båda gångerna lagen har mötts i EHF Final 4.

– Det kommer bli en tuff match mot ett lag som var i Final 4 de senaste två säsongerna. Jag förväntar mig en fysisk match mellan två av de bästa lagen i Europa. Men jag känner att vi är redo för det och att vi definitivt har chansen att få ett bra resultat där, säger PSG-spelaren Kent Robin Tønnesen till EHFs hemsida.

– Det kommer att bli en stor match mot ett stort lag. Vi är fullt förberedda för detta och hoppas på en bra prestation. Vi kommer att spela inför våra fans igen och vi vill uppnå vår första seger hemma den här säsongen i EHF Champions League. För mig är Nikola Karabatic den bästa spelaren genom tiderna. Den här killen har vunnit allt. Jag hade möjligheten att spela med honom och för mig är han den bästa. Den här säsongen är hans sista, så han kommer att ge sitt allt i varje match. Vi måste vara försiktiga, för Paris har många vapen. Varje position är stark i det här laget. Jag tror att vi måste spela vårt spel och göra vårt bästa. Speciellt behålla fokus på oss själva och vara självsäkra hela tiden. Om vi gör det kan vi besegra vem som helst, säger Kielce-spelaren Benoit Kounkoud till EHFs hemsida.

Respektive lag förblir obesegrade i sina inhemska ligor. Kielce vann senast mot Piotrków (45–26) och PSG besegrade Créteil (35–27). Hur kvällens spännande drabbning slutar återstår att se.